Geri Dön : Haberler

D&B Türkiye konusunda dünyanın lider firmalarından CRIF Grubu'na dahil oldu

14 Ocak 2013 Pazartesi , ADD

Finar, D&B Türkiye ve Kompass Türkiye’den oluşan şirketler grubu, Ocak 2013 itibariyle geçerli olan yeni ortaklık yapısını duyurdu.

1988 yılında İtalya’da kurulmuş olan ve sağladığı kredi bilgi ürünleri, hizmetleri ve çözümleri ile finansal ve ticari kuruluşlar ile tüketicilerin karar alma süreçlerine hızlı ve etkin bir şekilde destek olmayı hedefleyen CRIF tarafından devralınan şirketler grubu, mevcut yönetim kadrosu ile faaliyetlerine aynen devam edecek.

CRIF’in dünya çapında uygulamakta olduğu yatırım stratejisine paralel olarak Türkiye pazarına çok daha fazla katma değerli ürün ve hizmet sunacaklarını belirten yönetim kurulu üyesi Dr. Selim Seval, CRIF’in 12 ülkede faaliyetlerini %100 ortak olduğu iştirakleri ile (İtalya, A.B.D, İngiltere, İsviçre, Avusturya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Macaristan, Meksika ve Çin), ayrıca 4 ülkede azınlık pay sahibi olduğu ortaklıkları ile sürdürmekte olduğunu ve 25.000’i aşkın şirkete hizmet verdiğini de ekledi.

Genel müdür Didem Taner ise, Grubun Türkiye’de bundan böyle mevcut ürün ve hizmetlerinin yanı sıra bankacılık, telekom ve sigorta sektörleri için geliştirmiş olduğu ve dünya genelinde halihazırda 1.900’den fazla finansal kurumun kullandığı karar destek yazılım ve platform çözümlerine ağırlık vereceğini ve müşterilerine daha etkin ve yenilikçi süreçler oluşturma konusunda hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“Türkiye yüksek büyüme hızı ve sahip olduğu potansiyel ile öne çıkan bir ülke. Bu nedenle uzun zamandır izlediğimiz ve dahil olmak için doğru zamanın gelmesini beklediğimiz pazarlardan biriydi.” diyen CRIF genel müdürü Marco Preti şöyle devam etti: “CRIF’in Finar, D&B Türkiye ve Kompass Türkiye ile olan entegrasyonu global pazarda büyüme açısından atılmış önemli bir adım. Şirketlerimiz arasındaki sinerji sayesinde, sunacağımız tüm ürün ve hizmetler ile hem yurtdışındaki hem de Türkiye’deki müşterilerimizin katma değeri yüksek risk değerlemesi yapmalarını ve kȃrlılıklarını artırmalarını sağlayacağız.”

CRIF Hakkında

1988 yılında İtalya’da kurulmuş olan CRIF’in ortaklarının %90’ı kurucu ortaklar ve yöneticilerden, kalan %10’u farklı kredi kurumlarından oluşmaktadır. Bahsi geçen %10 paya sahip üç uluslararası banka 1990 yılından itibaren ortaklar arasında yer almaktadır. Bu bankalar BNL-BNP Paribas, Deutsche Bank ve Banco Popolare’dir (İtalya’nın en büyük halka açık kredi kurumudur).

CRIF’in üç ana faaliyet konusu bulunmaktadır:

  • Bilgi Çözümleri
  • Karar Destek Sistemleri
  • Dış Kaynak Hizmetleri

2011 yılında CRIF’in toplam cirosu 271,7 milyon EUR’dur. Özkaynakları 100,3 milyon EUR olan grubun İtalya ve dünyadaki ofisleri ve iştirakleri ile çalışan sayısı yaklaşık 1.450’ye ulaşmaktadır. D&B Worldwide Network üyelerinden olan Cribis D&B (İtalya) de CRIF bünyesinde bulunan firmalardan biridir.

Başa Dön