Geri Dön : Haberler

Global Türk Şirketleri

15 Mart 2017 Çarşamba

CRIF ve Dun & Bradstreet Türkiye olarak, 9 yıldan bu yana Fortune dergisi ile birlikte Fortune 500 Türkiye listesini hazırlamaktayız.

Bu yıl, Fortune dergisi için yeni bir liste çalışması daha yapmaya başladık: “Global Türk Şirketleri”

Son yıllarda özellikle iç pazarda güçlü hale gelen Türk şirketlerinin gücünü yurtdışına da yayma isteği dikkat çekiyor. Bazı şirketlerin ise maliyet avantajıyla çıktığı yurtdışı yatırımlarında iddialı hale geldiği görülüyor.

Bugün Türk şirketleri gerek şirket satın alımları gerekse yatırım yoluyla global arenada ses getiriyor, markalarıyla adından söz ettiriyorlar.

Söz konusu çalışmada yer alan ana listede firmalar yurtdışı satış hacimlerine göre sıralanıyor. Alt listelerde ise taahhüt firmaları yurtdışı proje sayısına, ulaştırma ve lojistik firmaları yurtdışında hizmet verilen ülke sayısına, üretim firmaları da yurtdışı üretim noktası sayısına göre sıralanıyor. Finansal kurumlar çalışmanın kapsamına dahil edilmiyor. Ayrıca yerli sermayesi çoğunlukta olan ve yerli markaları bulunan şirketler dikkate alınıyor.

Çalışmada, CRIF ve D&B veri tabanlarının yanı sıra çeşitli kaynaklarda yer alan bilgilere başvurularak global şirket özelliği taşıyan şirketler belirleniyor, belirlenen şirketlere direkt olarak ulaşılıyor.

Başa Dön