Geri Dön : Haberler

Dun & Bradstreet Avention'ı Devraldı

30 Ocak 2017 Pazartesi

Dun & Bradstreet, OneSource'nin yaratıcısı olan Avention şirketini bünyesine kattı; kurumlar arası satış hızlandırma pazarındaki varlığını ve sunduğu hizmetleri bir adım öteye taşıdı.

SHORT HILLS, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Dun & Bradstreet (NYSE: DNB) Massachusetts merkezli, OneSource® çözümlerinin yaratıcısı olan Avention şirketini bünyesine kattığını açıkladı. Avention, müşterilerine güçlü bir teknoloji platformu çatısı altında bir şirketin, bir iş bağlantısının ve pazardaki mevcut verinin daha derin bir anlayış ile sunulmasını sağlamakta.

Avention şirketini bünyesine katması ile birlikte Dun & Bradstreet, “Satış Hızlandırma (Sales Acceleration)” pazarında lider konuma gelmiş bulunmakta. Bu kategori, satış ve pazarlama alanındaki profesyonellere yazılımlar ile geliştirilmiş eyleme geçirilebilir pazar ve şirket enformasyonu sağlamakta. Satış Hızlandırma, detaylı bilgiler ışığında enformasyonu daha güncel hale getirme, bunları alım sinyalleri ile bağdaştırma ve ilgili şartlar altında sağlama amacına sahiptir. Yeterince hizmet alamamış ve bölünmüş olan bu pazara Outsell tarafından yıllık 10 milyar dolarlık bir değer biçilmekte.

Dun & Bradstreet büyümekte olan bu pazara, temel şirket ve iş bağlantısı verileriyle konumlanmış durumda. Sahip olunan bu değerli veriler çok yakında Avention şirketinin sınıfında en iyi olan yazılımları ile sunulacak. Enformasyon ve teknolojinin bu birleşimi Dun & Bradstreet'in sunduğu geleneksel araştırmaları, kritik kurumlar arası satışlara ve pazarlama ihtiyaçlarına hizmet etmesine yönelik şekilde gelişmesi için inanılmaz bir fırsat sağlamakta. Avention şirketini bünyesine almasından sonra Dun & Bradstreet'in Satış Hızlandırma ürün gamının içeriği şu hali aldı: Hoover's, Avention, NetProspex ve Strategic Alliance çözümleri (Salesforce.com iştirakleri ve benzeri). Birleştirildiğinde ise bu ürünler 2016 yılında 200 milyon dolardan fazla gelir yarattı.

"Satış Hızlandırma alanı Dun & Bradstreet için büyük bir fırsat sunmaktadır”

Dun & Bradstreet CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Bob Carrigan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Ticari enformasyon alanında global lider olarak mevcut pazar payını almak ve büyüme stratejimizi hızlandırmak için iyi bir konumdayız. Yakın bir tarihte satın alma ekonomisini aşmış olan devir ve satın alma aktivitemizin destekleri ile akılcı ve uyumlu satın alma işlemlerine, sahip olduğumuz disiplin çerçevesinde, devam edeceğiz.  Bunların tümü, dahil olduğumuz kategori içerisindeki lider konumumuza ve aynı zamanda diğer ticari alanlarda genişlememize yardımcı olacaktır."

Dun & Bradstreet, Avention şirketini 150 milyon dolar karşılığında satın aldı. Avention, 2016 yılında yaklaşık olarak 60 milyon dolar gelir elde etti. Bu satın alma işleminin  2017 yılının tespit edilmiş işletme gelirine eşit olması ve 2018 yılından itibaren gerçekleşecek olan maliyet tasarrufları ile büyüyerek gelişeceği beklenmektedir.

Avention'un sahip olduğu dinamik ve güçlü platformun kullanılması ile Dun & Bradstreet'in global veri tabanı, kurumlar arası satış ve pazarlama profesyonelleri için yenilikçi arayüz, güncel satış bilgilerinin entegrasyonu ve sürekli şekillenen veriler gibi eşsiz faydalar sağlayacaktır. Diğer CRM ve Pazarlama Otomasyon sistemlerinin kullanılabilmesinin desteği ile müşteriler istedikleri zaman, istedikleri yerde ve istedikleri şekilde önemli verilere erişebilmektedirler.

Dun & Bradstreet COO'su ve başkanı Josh Peirez açıklamasında "Sahip olduğumuz birinci sınıf şirket ve iş bağlantısı verilerini, kurumlar arası satış profesyonelleri ve pazarlamacıları tarafından kullanılan yazılım platformları ile tamamen entegre olan Avention'un sınıfının en iyi teknolojisi ile birleştiriyor olmaktan heyecan duyuyoruz. Avention, müşterilerimize katma değer sağlamak ve sinerji oluşturabilmek için doğal uyuma sahip bir şirket ve bunlar satın alma bedelinin çok ötesinde olan değerler." cümlelerini kullandı.

Başa Dön