Geri Dön : Haberler

CRIF ve Dun & Bradstreet işbirliği ile Fortune 500 Türkiye 2015 açıklandı!

2 Temmuz 2015 Perşembe

CRIF ve Dun & Bradstreet Türkiye tarafından bu yıl 8.si hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesi, 30 Haziran Salı günü basın toplantısı ile açıklandı. Listenin bulunduğu dergi ise Fortune 500 Türkiye Temmuz sayısı olarak satışa çıktı.

Fortune 500 Türkiye 2015 araştırmasının sonuçları, CRIF Genel Müdürü Didem Taner ve Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros’un katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda bir konuşma yapan Toros, “Toplam 500 şirketin net satışlarının toplamı 791 milyar liralık bir rakama ulaşıyor. Türkiye’nin milli geliriyle cari olarak baktığınız zaman, Fortune 500’ün yaklaşık yüzde 40-45 oranında bir kapsama alanı var diyebiliriz. Bu çok önemli; sadece üretim şirketleri değil, ticaret ve inşaat şirketlerinin de burada bulunduğunu düşünürsek; Türkiye’nin önemli en kapsayıcı listesi olduğunu söylebilirim” dedi. Listenin ilk sırasında Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) yer alırken, ikinci sırada BOTAŞ, üçüncü sırada ise OMV Petrol Ofisi yer aldı.

CRIF Genel Müdürü Didem Taner, çalışmada CRIF ve Dun & Bradstreet Türkiye'nin 1.3 milyon şirketten oluşan veri tabanlarının yanı sıra çok sayıda meslek kuruluşları, odalar, dernek ve birlik gibi kuruluşların bilgilerine de başvurulduğunu belirterek, BIST'te işlem gören şirketlerin dışındaki şirketlere direkt olarak ulaşıldığını vurguladı.

Başa Dön